ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΡΟΧΑΛΗΤΟΥ - ΥΠΝΙΚΗΣ ΑΠΝΟΙΑΣ

ΦΑΡΥΓΓΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Η υπερτροφία ή χαλάρωση των μαλακών ιστών του φάρυγγα, όπως είναι οι αμυγδαλές, η σταφυλή και η υπερώα (ουρανίσκος), μπορεί να προκαλούν ή να επιδεινώνουν το ροχαλητό ή την υπνική άπνοια.

Η φαρυγγοπλαστική είναι μία επέμβαση, κατά την οποία αφαιρούνται οι αμυγδαλέςή μειώνεται ο όγκος τους, μειώνεται το μήκος της σταφυλής, και με ειδικές τομές στο πλάι της σταφυλής μειώνεται το δονούμενο τμήμα της υπερώας. Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και με τη βοήθεια των ραδιοσυχνοτήτων(RF) ή  του Laser. Διαρκεί περίπου 30 λεπτά και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του την  ίδια ημέρα εφόσον δεν αφαιρούνται οι αμυγδαλές. 
Χειρουργικές επεμβάσεις:

  • Βελτίωσης της ρινικής αναπνοής: ευθειασμός ρινικού διαφράγματος, κογχοτομές, καυτηριασμός ρινικών κογχών, ενδοσκοπική χειρουργική ρινός παραρρινίων – αφαίρεση ρινικών πολυπόδων.

  • Φαρυγγοϋπερωιοσταφυλοπλαστική (UPPP) είναι η βασική επέμβαση για το ροχαλητό και το απνοϊκό σύνδρομο. Αφαιρούνται πληθωρικοί ιστοί του φάρυγγα (ευμεγέθης σταφυλή, μεγάλες παρίσθμιες καμάρες, τοιχώματα με πτυχώσεις). 

  • Πιο σύγχρονη παραλλαγή φαρυγγοπλαστικής UPPP με χρήση laser και κυρίως ραδιοσυχνοτήτων (RF). Οι ραδιοσυχνότητες μπορεί να χρησιμοποιηθούν και προκαλώντας ουλοποίηση της μαλθακής υπερώας αυξάνοντας  την ακαμψία της και μειώνοντας έτσι τις δονήσεις και το ροχαλητό.  
  • Αμυγδαλεκτομή / αμυγδαλοτομή – αδενοτομή.

ΥΠΕΡΤΡΟΦΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΩΝ – ΕΥΜΕΓΕΘΗΣ ΣΤΑΦΥΛΗ (ΡΟΧΑΛΗΤΟ – ΑΠΝΟΙΕΣ)

ΑΒΟΥΡΗΣ Ν. ΙΩΑΝΝΗΣ
ΩΡΛ – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος
Βασιλέως Γεωργίου Β’ 8 & Βούλγαρη
Τ.Κ. 185 34, Πειραιάς
Τηλ.-Fax: 210 41 30 589
Τηλ.: 210 4807136 (Νοσοκομείο METROPOLITAN)
Κιν.: 6945 85 74 69
E-mail: inavouris@orl-peiraias.gr
inavouris@hotmail.com Δυνατότητα πληρωμής με:


cards